Вторник, 22 Октомври 2019
Вторник, 22 Октомври 2019
Илиян за убийството на Милена Динова ще се изправи пред Върховния касационен съд

Илиян за убийството на Милена Динова ще се изправи пред Върховния касационен съд

Делото вече е влязло в съда и съвсем скоро се очаква да бъде насрочена дата за заседанието

Илиян Рангелов, осъден за убийството на Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре, скоро ще се изправи пред Върховния касационен съд.

Мъжът получи 16 години лишаване от свобода, присъдени от Апелативен съд – Пловдив. Той беше признат за виновен в това, че в нощта на 28 декември 2016 година в пловдивското село Куртово Конаре уби годеницата си Милена.

Делото вече е влязло в съда и съвсем скоро се очаква да бъде насрочена дата за заседанието, съобщи TrafficNews.bg. Постъпили са жалби както от Рангелов, така и от частните обвинители – семейство Динови.

Обвиняемият ще пледира за невинност, тъй като не признава вината си. Що се касае до близките на Милена, те ще настояват за доживотен затвор. Те отново ще искат магистратите да признаят Рангелов за виновен, но по член 116, а именно, че убийството е по особена жестокост.

Защитата на Илиян ще пледира за невинност, тъй като според тях уликите са косвени, както и че липсва мотив за престъплението.

Убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов ѝ подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар