Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Комисар Димитър Ежев разкри подробности за убийството на 41-годишния затворник

Комисар Димитър Ежев разкри подробности за убийството на 41-годишния затворник

На 15 април по обяд се получи сигнал на телефон 112, че в гориста местност над града е намерен труп, покрит с клони

Пред журналисти зам.-дирeкторът на ОДМВР-Смолян комисар Димитър Ежев разкри подробности за убийството на 41-годишния затворник, открит полуразложен в гориста местност край Смолян, предаде репортер на Novini.bg

На 15 април по обяд се получи сигнал на телефон 112, че в гориста местност над града е намерен труп, покрит с клони. Първоначалните данни бяха, че става въпрос за убийство. Установи се, че трупът на лицето е на рецидивист по линия на кражби, излязъл преди 15 дни от затвора. Установи се лицето, което е посрещнало от затвора убития – оказа се, че това също е рецидивист, само че по линия на грабежи. Двамата са лежали в една килия, уточни комисар Ежев.

Бяха издигнати няколко версии, по които работихме. Със съдействието на колегите от ОДМВР-Пловдив стигнахме до лицето, което е посрещнало убития, тъй като беше задържано в Пловдив. Изчистихме му алибито, връзките, движението на лицата през тези дни, което наклони версията, че убиецът е съкилийникът. Придвижихме ги за разпити в Смолян и получихме тяхното самопризнание. Имаме и съучастник – съкилийникът в съучастие с друго криминално проявено лице са превозили трупа в гористата местност край Смолян, за да могат да прикрият следите си, посочи зам.-диркторът на ОДМВР-Смолян.

Мотивът е разчистване на сметки, стара вражда между затворници, а също така, че убитият е разполагал с опрeделена сума пари, която е поблазнила убиеца, каза още комисар Димитър Ежев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар