Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Опитаха да покрият катастрофа със служебния автомобил на кмета на Община Козлодуй Маринела Николова

Опитаха да покрият катастрофа със служебния автомобил на кмета на Община Козлодуй Маринела Николова

Инцидентът е станал посред бял ден на баира при болницата в Козлодуй и пред погледа на очевидци

Опитаха да покрият катастрофа със служебния автомобил „Тойота“ на кмета на Община Козлодуй Маринела Николова, причинена от нейния шофьор Ангел Орлов. Това разкрива сайтът kozloduy-bg.info.

Само че неистовото желание да се скрие поредният инцидент със служебната кола в резултат на некадърно управление и този път не мина, въпреки всичките опити от позицията на властта да се спести истината. Само че инцидентът е станал посред бял ден на баира при болницата в Козлодуй и пред погледа на очевидци.

Според техните разкази служебната общинска Toyota с регистрационен номер ВР 4455 ВМ е тръгнала на собствен ход назад и се е ударила с дясната си задна част в стената на къща, счупвайки плочи на облицовката. Дори в момента на мястото на удара стоят следите от сивата боя на кметската кола върху разбитите плочи. Очевидците са категорични, че шофьорът Ангел Орлов е оставил колата на баира и по всяка вероятност е проявил груба небрежност, като не е паркирал на скорост и не е вдигнал ръчната спирачка, в резултат на което „Тойота“-та сама е тръгнала назад.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Чист късмет е, че няма и други пострадали автомобили при инцидента с оставената неуправляема служебна кола. Въпреки сериозността на ситуацията, шофьорът Ангел Орлов не е уведомил пътна полиция и за произшествието няма протокол за ПТП, най-вероятно с цел да се избегне задължителната санкция, която би трябвало да понесе за причинения от него инцидент. Напротив, шофьорът на кметицата, за който е публично известно, че ползва служебния автомобил и за лични нужди, е направил всичко възможно, за да запази катастрофата в тайна и някак си щетите да се маскират като нещо друго. Само че този път задницата на служебната кола е много смачкана, за да бъде неглижиран случая, липсва протокол за ПТП от „Пътна полиция“, липсва сигнал от шофьора на тел. 112, има щети по частен имот и трудно ще бъде убеден някой, че неизвестен злосторник я е ударил на паркинг например. А подобна практика със същия служебен автомобил не е за първи път. Преди време имаше подобна ситуация, като тогава беше съобщено, че задният десен калник на Toyota-та е бил ударен на паркинг в София.

На 27 февруари миналата година пък служебната кола излезе от пътя между ГКПП – Връшка чука и Видин, като зад волана отново бил Ангел Орлов, а с него пътували кметицата Маринела Николова и тогавашният зам.-кметът Юрик Мартинов. Тогава беше разбита предната част на колата, като от самата Община съобщиха, че е счупен калник, фар и броня.

За разлика от тогава, когато е имало протокол от пътно-транспортно произшествие, сега е интересно как ще се оправдаят щетите и за чия сметка ще са те.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner