Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 19 Август 2019
Дрога, 100 пъти по-силна от марихуаната, заля улиците на Сърбия

Дрога, 100 пъти по-силна от марихуаната, заля улиците на Сърбия

По улиците в Сърбия се появи нова дрога, синтетичен канабиноид, чието действие е 100 пъти по-силно от действието на марихуаната, предаде агенция Танюг, цитирана от БТА.

Това е шестата психоактивна субстанция, открита през последната година в Сърбия и която е включена в списъка на забранените контролирани субстанции.

Ръководителката на Центъра за мониторинг на дрогата в министерството на здравеопазването д-р Йелена Янкович каза, че след консумация на новооткритата дрога очите се зачервяват, настъпват еуфория или тревога, а може да се стигне и до опит за самоубийство.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Става дума за растителна смес със зелен цвят, напръскана със синтетично съединение, която се използва за пушене.

Д-р Янкович предупреди, че субстанцията е много опасна, причинява сериозно увреждане на сърдечносъдовата система, проблеми в работата на сърцето, повишава кръвното налягане, уврежда бъбреците и може да доведе до смърт.

Дрогата, която е регистрирана в европейские център за мониторинг през 2015 г., от миналата седмица е по улиците в Сърбия. Наричат я "ягода", "боровинка" и подобно.

Комисията за борба против дрогата започна програма за обучение на младежите в основните и средните училища, като и на техните родители и учители.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар