Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Прокуратурата обвини трима души, изнудвали германец за 15 000 евро

Прокуратурата обвини трима души, изнудвали германец за 15 000 евро

Излъгали го да ги води на море, после го заплашили с нож и му взели колата

Прокуратурата обвини трима души от Габрово за изнудване на 52-годишен германец, който заплашили с нож и му взели колата.  Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 5 септември по искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът е наложил мярка „задържане под стража“ на 20-годишната Асения Ц., от  Габрово, и на Богдан И., на 21 г. от гр. Габрово. Районна прокуратура е повдигнала обвинение за изнудване и габровецаКалоян Х., на 24 г. Драмата се разиграла на 2 септември т.г. Тогава в полицията в Казанлък е получено обаждане от германец, че колата му е открадната на бензиностанция в града.

Пред полицаите 52-годишният чужденец разказал, че дошъл у нас на 22 август, за да се срещне с 20-годишнвата Асения от Габрово. Двамата се запознали през пролетта на 2015 г, когато тя работела в Германия. След като се прибрала у нас поддържали връзка в интернет.

Когато пристигнал у нас германецът се настанил в хотел в гр. Габрово. На 1 септември 2015 г.  заедно с Асения Ц., Богдан И. и Калоян Х. заминали с неговия фолксваген за Черноморието, а на 2 септември 2015 г.тръгнали обратно. Колата карала Асения. По пътя за Габрово тя завила към връх Бузлуджа, където единият от нейните приятели опрял нож в гърлото на германеца и го заплашил, че ще го убие ако не им даде 15 000 евро. Парите трябвало да бъдат изтеглени от банка и четиримата тръгнали към Казанлък. Когато стигнали до бензиностанция «Петрол», в източния край на града чужденецът успял да скочи от автомобила и се развикал за помощ към служителите на бензиностанцията. В търговското помещение обаче той бил застигнат от Асения, която му нанесла няколко удара. След което се качила на колата и изчезнала заедно с Богдан. Бегълците са задържани след няколко часа по-късно, а колата е открита край Бузлуджа.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар