Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Задържаните за убийството и грабеж в Асеновград остават в ареста

Задържаните за убийството и грабеж в Асеновград остават в ареста

За престъпленията, за които са повдигнати обвинения на И. А. и М. А., Наказателният кодекс предвижда наказания лишаване от свобода

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е наложена най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, спрямо И. А. ( на 15 г.) и М. А. ( на 17 г.) от Асеновград. Това съобщиха от Съдебна палата – Пловдив.

Спрямо И. А. е повдигнато обвинение за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалия начин, а също за грабеж, а спрямо М. А. – за грабеж. Престъпленията са извършени на 26 май т.г. в Асеновград.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Апелативният съд прие, че от събраните до момента доказателства може да се изведе обосновано предположение, че И. А. и М. А. са съпричастни към повдигнатите им обвинения.

Апелативните магистрати считат, че престъпленията, в които двамата са обвинени, се отличават с изключителна тежест, като личната степен на обществена опасност на извършителите е също завишена. Във връзка с тази констатация приемат, че опасността всеки от тях да извърши престъпление, ако не се задържа под стража, се очертава като реална.

За престъпленията, за които са повдигнати обвинения на И. А. и М. А., Наказателният кодекс предвижда наказания лишаване от свобода.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner