Неделя, 18 Август 2019
Неделя, 18 Август 2019
Измамник се представи зa свещеник, но не успя да преметне кмета на Вършец

Измамник се представи зa свещеник, но не успя да преметне кмета на Вършец

Постановката е от вчера, когато непознат мъж позвънил на мобилния телефон на градоначалника и се представил за отец Герман от Рилския манастир

Измамник се представи зa свещеник, но не успя да преметне с пари кмета на Вършец Иван Лазаров (на снимката), съобщиха от полицията.

Постановката е от вчера, когато непознат мъж позвънил на мобилния телефон на градоначалника и се представил за отец Герман от Рилския манастир. Той помолил Лазаров да му даде пари, за да се прибере в светата обител. Кметът на курортния град обаче се усъмнил във версията на непознатия и позвънил в полицията, информира bulnews.bg.

В 16:25 часа пред сградата на общината паркирал таксиметров автомобил, от който слязъл млад мъж. Той бил облечен в светлосив анцуг, сиви маратонки и синьо яке, с качулка на главата, носел и тъмносив куфар. Непознатият се срещнал с Лазаров във фоайето, като кметът вече бил убеден, че той лъже. Дал му 50 лева, за да затвърди подозренията си, след което мъжът си тръгнал.

Непосредствено пред общината обаче чакали служители на полицията във Вършец, извикани от градоначалника. Те задържали мнимия духовник и го привели в сградата на районното управление. На таксиметровия автомобил, спрял непосредствено срещу сградата на общината, също е извършена проверка и шофьорът е прибран за разпит.

Мошеникът е 36-годишен жител на Бобов дол. При проведената беседа с него, той признал за извършената измама, както и че това не е първото му такова провинение.

Работа по случая продължава.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар