Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Осъдиха бивш директор на Агенцията по аквакултури

Осъдиха бивш директор на Агенцията по аквакултури

Бившият изпълнителен директор на ИАРА Янчо Янев е осъден за длъжностно престъпление, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Наложената присъда е една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

Янев е признат за виновен в това, че е нарушил задълженията си като лице, заемащо отговорно обществено положение.
 
Издал е заповед, с която е включил в разпределението на допълнителната квота за улов на калкан за 2014 г. на риболовен кораб, без да са налице законови предпоставки за това. По този начин той предоставил на дружеството възможност формалното покриване на критериите по Националната схема за извеждане от експлоатация на кораби от Българския черноморски риболовен флот при 100 процента обезщетяване на собственика.
 
По същото дело е осъден да плати глоба и служител на ИАРА в Бургас.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

  • Редколегията на БНР иска среща със СЕМ за скандала с генералния директор

    Редколегията на програма „Хоризонт“ заяви готовност за среща с членовете на Съвета за електронни медии, на която да се обсъди ситуацията в Българското национално радио от последните дни, предаде националното радио. Информацията бе публикувана и в сайта на медията.

  • Директорът на БНР: Оставката не е решение, няма да допусна политически натиск

    Не мисля, че нечия оставка би решила една криза, заяви генералният директор на БНР Светослав Костов по повод скандала с безпрецедентното спиране на националната медия, след като по-рано днес прокуратурата съобщи, че не са открити основания за това и е въможно техническият директор да носи наказателна отговорност.

  • Осъдиха условно Мегз на 2 години затвор

    Осъдиха условно Меглена Каканашева-Мегз на 2 години лишаване от свобода. Съдът е установил, че за времето от средата на месец септември 2018 г. до 28 септември 2018 г., в град Раковски, умишлено е склонила Румен Рончев и Антон Лесов да присвоят лек автомобил, предава Нова тв.

Оставете коментар