Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Атанас Илков с подробности за масовия бой в село Розино

Атанас Илков с подробности за масовия бой в село Розино

„Чули са се изстрели. Имало е пострадали хора. Това е вражда между два рода, която в годините назад има подобни ситуации“, обясни старши комисар Атанас Илков

44 души са задържани вчера заради сбиване в ромската махала в село Розино. Това каза по време на брифинг старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР-Пловдив, във връзка с масовия бой в село Розино, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Във вчерашния ден около 16.30 часа получихме втори сигнал за сбиване в ромската махала в село Розино. Непосредствено след получаване на сигнала веднага бяха насочени полицейските екипи. В това число и специализираните полицейски сили“, обясни той.

inbet - на един клик разстояние! (18+)

„След пристигане на място обстановката беше овладяна. Непосредствено след това всички с наши действия бяха установени и задържани 44 лица, които пряко са участвали в инцидента. При него няма пострадали хора има само имуществени вреди“, уточни той. По думите му опасност за хората не е имало. „Ситуацията беше овладяна много бързо. Сбиването започна в събота в следобедните часове, при което скандал беше прераснал в масово сбиване. На телефон 112 получихме такъв сигнал. Чули са се изстрели. Имало е пострадали хора. Това е вражда между два рода, която в годините назад има подобни ситуации“, каза още той. Старши комисар Илков поясни, че в събота и неделя са извършени множествено процесуално следствени действия в селото, при които са иззети три незаконни ловни пушки и два газови пистолета. Предстои да бъде внесено обвинение на лицата. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner