Вторник, 22 Октомври 2019
Вторник, 22 Октомври 2019
Пенсионерка даде 10 хиляди лева на ало-измамници

Пенсионерка даде 10 хиляди лева на ало-измамници

61-годишна жителка на миньорското градче Гълъбово се раздели с 10 бона , златни обеци, венчален пръстен и други бижута след като била оплетена в мрежата на ало-измамници

Жертвата се появила в местното РУ „Полиция“ рано сутринта на 1 юни и подала  жалба, според която парите и накитите изчезнали на два пъти: на 22 и 24 юни след обаждания на домашния й телефон от представил се като „старши комисар Петров“ непознат. Мъжът пространно обяснил на наскоро пенсиониралата се Николинка Н., че предстои да стане обект на телефонни мошеници, които обаче били наблюдавани от неговите хора и всеки момент предстои да бъдат закопчани. По станалата вече класическа схема „комисарят“ помолил гълъбовката да съдейства на МВР, като предостави временно и „срещу висока лихва“ наличните си пари.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първата „вноска“ в размер на 4 150 лв и 25 г златни бижута Николинка оставила в найлонов плик на бравата на входната врата. Втората „вноска“ от 5 бона пък закачила на стълб за високо напрежение в покрайнините на града, след което зачакала нови „указания“ от комисаря, пише "Монитор".

Според дадените от жертвата показания гласът на „Петров“ по телефона звучал много авторитетно и тя направо се …омагьосала.

За пореден път от ОД на МВР-Стара Загора призоваха възрастните да не се „връзват“ на измамните схеми и при всеки подобен случай да звънят на телефон 112 .

Източник: novini.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар