Понеделник, 24 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 24 Февруари 2020

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за задържаните от нелегалната фабрика за цигари

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за задържаните от нелегалната фабрика за цигари

Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за задържаните в четвъртък 12 души от разбитата нелегална фабрика за цигари в пловдивското село Труд. 

Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения за участие в престъпна група за незаконно разпространяване на акцизни стоки, съобщи БНТ. Издирват се още четирима души, свързани с нелегалната фабрика край Пловдив. 

Все още не е ясно кой е организаторът на групата. Фабриката работи от началото на годината и е произвеждала по 2000 цигари в минута, които са били опасни за здравето фалшификати на известни марки на пазара. Дневното производство варирало между 185 и 200 мастербокса цигари. Антимафиотите тръгват по следите на нелегалната фабрика няколко месеца след началото на годината. Готовата продукция, намерена от разследващите, е за над 6 млн. лв. 

От брифинга на Специализираната прокуратура на 5.7.2019г. стана ясно, че работниците са живеели в нелегалната фабрика като са им били осигурени всички необходими условия за живот. Контактите им с външни лица е били ограничени за да не будят подозрения. Член на престъпната групировка е осигурявал провизии за работещите. За да не се засича голямо потребление на електроенергия склада се е захранвал от генератор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner