Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Прокуратурата влезе в Държавен фонд "Земеделие" по делото на Миню Стайков

Прокуратурата влезе в Държавен фонд "Земеделие" по делото на Миню Стайков

Извънредно! Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ, извършва действия по разследването в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков, съобщиха от Специализираната прокуротура.

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси.

Изземат се документивъв връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Припомняме, собственикът на „Винпром - Карнобат“ Миню Стайков бе задържан в края на септември миналата година и в момента е в ареста.

На прицела на започналото тази сутрин разследване на Държавен фонд „Земеделие“ във връзка с делото срещу Миню Стайков за злоупотреби с европейски фондове от страна на Спецпрокуратурата е бившият шеф на фонда Румен Порожанов, научи БЛИЦ от два осведомени източника.

Документите са от периодите, когато Румен Порожанов бе шеф и на ДФЗ и на министерството на земеделието. Не е изключено той да е усетил, че предстои подобно разследване и именно заради това да е освободил министерското кресло.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner