Понеделник, 27 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 27 Януари 2020
Столични полицаи простреляха моторист при гонка

Столични полицаи простреляха моторист при гонка

Мотористът е прострелян на три места, движил се с висока скорост, без светлини и скрит регистрационен номер

24-годишен моторист беше прострелян от столични полицаи след гонка на Околовръстното в София, съобщава "Фокус", позовавайки се на пресцентъра на МВР.

В понеделник, около 00.45 часа, патрулирайки по маршрут бул. „Никола Петков“ и Околовръстния път, пътните полицаи забелязали моторист да се движи по посока кв. „Горна баня“ с висока скорост, без светлини и скрит регистрационен номер. След като мотористът не спрял на подадения звуков сигнал от полицаите, униформените потърсили помощта на друг екип. Той обаче също не успял да спре нарушителя. След кратко преследване полицаите препречили пътя на моториста. Когато един от униформените излязъл от патрулния автомобил и за пореден път направил опит да го спре, мотоциклетистът увеличил скоростта и се насочил към служителите на реда.

При възникналата ситуация се наложило единият от полицаите да използва служебното си оръжие, с което произвел три изстрела със стоп патрони - един от тях улучил водача в ръката, а другите два попаднали в крака му. Той е прегледен от екип на спешна помощ и допълнително в болнично заведение, назначено му е лечение.

От последващите полицейски действия е установено, че мотористът е управлявал моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner