Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
Акция срещу прането на пари в Разград

Акция срещу прането на пари в Разград

Откриха крупна сума и много злато в тайник зад картина

Процесуално-следствените действия са проведени рано тази сутрин в хода на образуваните преди два месеца две досъдебни производства по сигнал, подаден анонимно до окръжния прокурор.

Извършени са претърсвания в четири имота – един в Разград и три в село Ясеновец.

В тайник зад картина в единия от имотите, собственост на 41-годишен мъж, са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни накити, 150 хил. лв, черна техника и три автомобила от висок клас.

Криминално проявеният за данъчни престъпления мъж е привлечен като обвиняем. Останалите трима задържани са 22-годишният му син, 62-годишният му баща и 38-годишна жена, с която той живее на семейни начала. В хода на разследването е установено, че типичната алоджийска схема е усъвършенствана – мъжът действал с подставени лица, като теглел парите от държави извън еврозоната, за да не могат да бъдат проследени.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Работата по документиране и разследване на престъпната дейност на задържаните продължава. Очаква се мярката им за задържане да бъде удължена до 72 часа.

Подробности за осъществените действия  оповестиха директорът на ОДМВР-Разград ст. комисар Ивайло Йовчев и окръжният прокурор на Разград  Тихомир Тодоров.

Източник: Канал3

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner