Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

Разбиха банда за вътрешен трафик на проститутки в "Слънчив бряг"

Разбиха банда за вътрешен трафик на проститутки в "Слънчив бряг"

На 26 август 2019 г. около 23.15 часа служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Специализираните полицейски сили провели полицейска операция, при която неутрализирали осъществяването на вътрешен трафик. 

Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР–Бургас. 

Проверен е еротик-бар, разположен в централната част на "Слънчев бряг", в който са установени десет момичета на възраст над 18 години от цяла България. Някои от тях работели на трудов договор, като танцьорки, но при проведените процесуално-следствени действия е констатирано, че основната цел на момичетата и заведението е предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане. 

Намерени са помещения, специално оборудвани за целта, разположени в заведението, в които по време на специализираната полицейска акция са установени и клиенти, ползващи сексуални услуги от момичета. Установено е, че минималната сума за сексуална услуга е 100 лв., но същата е могла да се промени по преценка на момичето в по-голям размер. 

За срок от 24 часа са задържани - 50 годишен пловдивчанин, визиран според обясненията на потърпевшите от трафика, като съдържател на заведението и лице, което набира и приема момичета, предоставящи сексуални услуги срещу обещания и даване на парични облаги, както и 33-годишна поморийка, работеща официално като барман в заведението, но управляваща дейността и занимаваща се също с набиране и приемане на момичета за сексуални услуги. Тя отчитала паричните суми, заработени от момичетата, на 50-годишния пловдивчанин. 

Част от работещите в еротик-бара момичета са разпитани в качеството на пострадали от трафик пред съдия от Несебърския районен съд. 

На 50 годишния пловдивчанин е повдигнато обвинение по чл. 159 А ал. 2 т. 6 от НК / трафик на хора/, по който е предвидено от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба в размер от 10 000 до 20 000 лв., като срокът на задържането му е удължен на 72 часа.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner