Петък, 15 Ноември 2019
Петък, 15 Ноември 2019
До късно снощи разпитваха петима от БФС след акцията на ГДБОП във футболния съюз

До късно снощи разпитваха петима от БФС след акцията на ГДБОП във футболния съюз

Очаква се днес прокуратурата да реши - дали да повдигне обвинения на някой от задържаните петима души при вчерашната акция на ГДБОП в централата на Българския футболен съюз в Бояна

До късно снощи са разпитвани председателят на съдийската комисия в БФС Йордан Сталев и още четирима души, които са задържани. Те са разпитвани за корупция, уговаряне на мачове и манипулация на спортни събития, съобщи БНТ.

Петимата бяха задържани след като ГДБОП влезе в офисите на Българския футболен съюз в Бояна. Акцията започна час след като стана ясно, че Борислав Михайлов се оттегля от президентския пост във футболния съюз.

Очаква се днес прокуратурата да реши - дали да повдигне обвинения на някой от задържаните петима души при вчерашната акция на ГДБОП в централата на Българския футболен съюз в Бояна.

Двама британци бяха участвали в различни сбивания нощта преди срещата. Трети бе открит в неадекватно състояние, но след като е закаран в "Пирогов" бе проявил агресия към лекарите. На път към районното англичанинът е починал.

Часове преди срещата британски фенове бяха обръщали маси и чупили чаши в заведения в центъра на София. Имаше 10 арестувани - български и чужди фенове на отборите.

Първата оценка на МВР бе, че мачът е преминал спокойно.

След това в английските медии излезе информацията за расистките призиви от зрители на стадиона.

Сутринта премиерът Бойко Борисов поиска оставката на председателя на БФС Борислав Михайлов.

Първоначално Михайлов отказа да подаде оставка.

След това Михайлов се оттегли от поста.

Малко по-късно стана ясно, че ГДБОП и Спецпрокуратурата влязоха в офиси на БФС в Бояна.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар