Прокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта

Прокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта

Припомняме, че Валери Симеонов предложи да има държавен монопол над лотарийните игри

Акция на прокуратурата се провежда в Държавната комисия по хазарта. Все още не е ясно какъв е поводът за операцията, нито по какво точно разследване е акцията.

Прокурорът Ангел Кънев и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров, също влязоха в Комисията по хазарта.

Припомняме, че миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха още от държавното обвинение. Става въпрос за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

За нередности в Комисията по хазарта намекна и депутатът Валери Симеонов, който поднови предложението си за промени в Закона за хазарта. Първоначално преди година и половина предложението му не събра подкрепата на депутатите.

В момента Валери Симеонов предлага да има държавен монопол над лотарийните игри. Финансовият министър Владислав Горанов подкрепи идеята с аргумент, че в повечето държави има пълен държавен монопол над лотарийните игри. По думите на самият Симеонов идеята има подкрепата и на премиера Борисов, а спортният министър Красен Кралев също се изказа "за".

Източник: News.bg

Оставете коментар