Петима задържани при спецоперацията във Видинско

Петима задържани при спецоперацията във Видинско

Припомняме, преди седмици главният прокурор Иван Гешев обяви война на битовата престъпност

Задържаха петима души при спецоперация срещу битовата престъпност във видинското село Арчар, съобщават от полицията.

Акцията е била проведена от 9 до 18 часа вчера. Били са проверени 193 лица (от тях 20 - от криминалния контингент) и 142 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са съставени 22 акта и 14 фиша. Образувани са пет досъдебни производства и пет преписки.

Две от досъдебните производства са за незаконно държане на културно-исторически ценности, а три - за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Четири от заведените преписки са за съхранение на незаконно добита дървесина.

За 24 часа са задържани петима местни жители.

Разследващите са иззели част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред; четири антични монети и металотърсач; 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход, а също и нарязан тютюн без бандерол. 

Специализирана операция срещу битовата престъпност се проведе вчера и в община Павликени. В рамките на акцията са разкрити 6 кражби и са задържани 9 лица с криминални регистрации за кражби и грабежи, 13 са привлечени като обвиняеми за кражби, притежание на наркотици, шофиране в нетрезво състояние и управление на нерегистриран автомобил. Четирима от тях са с удължена мярка за задържане до 72 часа.

Претърсени са общо 12 адреса, образувани са две бързи производства - за притежание на наркотични вещества и незаконно добита дървесина. Започнато е досъдебно производство за притежание на наркотици, оръжие и боеприпаси. При проверката са иззети близо 160 грама марихуана, боеприпаси за автомат "Калашников" и нерегистрирана въздушна пушка.

Проверени са 79 автомобила и 92 водачи и пътници. Съставени са 16 акта.

Припомняме, преди седмици главният прокурор Иван Гешев обяви война на битовата престъпност.

В тази връзка над 400 души бяха проверени при акция срещу битовата престъпност в община Раковски. Село Стожер също бе блокирано от полиция.

На 6 февруари стана ясно, че 60 души са арестувани в село Розино. 11 задържани имаше и при спецакция в Белослав и село Синдел.

Акции срещу битовата престъпност имаше в Бургас, а също в Омуртаг и в Балчик.

По данни на Валентин Радев се отчита 14% спад в битовата престъпност у нас.

Снимка: ОД МВР Видин

Оставете коментар