Четвъртък, 21 Ноември 2019
Четвъртък, 21 Ноември 2019
МВР и ДАНС прибраха 128 нелегални имигранти в центъра на столицата

МВР и ДАНС прибраха 128 нелегални имигранти в центъра на столицата

Чужденците лъжели, че са сирийци

До момента са установени 128 незаконно пребиваващи чужди граждани в района на ул. „Княз Борис I при съвместна акция на МВР и ДАНС в София.  Това каза за Агенция „Фокус” главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Той допълни, че това е регулярна акция от тези, които текат перманентно между МВР и ДАНС. 

По думите му, все още не може да се каже от коя страна са чуждестранните граждани, но всички твърдят, че са от Сирия. Проверките показват, че не е точно така. В момента продължават да се установят и да се задържат чужди граждани в района. По думите му, тези проверки текат постоянно, но тъй като днес се извършват на централно място са забелязани и от медиите.

„Хората ще бъдат задържани, ще установим самоличността им, ще имат скрининг интервюта с колегите от ДАНС, ще бъде установено по безспорен начин от коя държава е произходът им и ще започне процедура на Дирекция „Миграция” по екстрадацията им. Това е тромавата ни процедура, но за другата седмица очакваме да екстрадираме около двадесет и няколко души за Афганистан.

Екстрадацията е под егидата на „Фронтекс”, става със самолет и струва скъпо, защото не може да се екстрадират в съседна наша държава, тъй като очевидно не са от там. Те не получават статут на бежанци, защото повечето произхождат от Афганистан, Пакистан и т.н”, допълни гл. комисар Костов. „Съвместната операция се извършва от МВР и ДАНС”, допълни той. Както Nbox първи писа хостелите около бул. "Мария Луиза" и "Лъвов мост" са превърнати в депа за нелегални имигранти, които се прехвърлят от турската граница в очакване да бъдат изведени нелегално в Сърбия.

 

Цялото разследване за трафика на имигранти през гръцката граница четете тук.

За участието на Ахмед Муса в трафика на хора четете тук.

За схемата за трафик на хора в центъра на София четете тук. 

За това как партии пълнят касите си от трафик на нелегални имигранти четете тук. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар