Петък, 22 Ноември 2019
Петък, 22 Ноември 2019
Задържаха 140 нелегални в София

Задържаха 140 нелегални в София

Предстои да бъде установена тяхната самоличност, съобщиха от МВР

137 са задържани при акция срещу нелегалната миграция в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е регулярна и е проведена снощи на територията на София, поясняват от вътрешното министерство.

Задържаните са установени при проверки в хостели и малки хотели в централната част на града. При първоначалните разговори с тях, чужденците не са могли да дадат обяснения за правния си статут. От силовото ведомство посочват, че има информация, че част от задържаните са незаконно пребиваващи у нас. Те ще бъдат настанени в регистрационните центрове на дирекция „Миграция". Там предстои да бъде установена самоличността им, начинът им на влизане, както и дали следва да им бъде предоставен статут на бежанци.

Това е поредната операция в рамките на предприетите мерки за противодействие на нелегалната миграция у нас. В нея са участвали служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, Дирекция „Миграция", ГД „Гранична полиция", Дирекция „Жандармерия" и на ДАНС, става ясно още от съобщението до медиите.

Междувременно от „Гранична полиция" информираха, че 85 бежанци са се опитали да преминат нелегално турско-българската граница при Малко Търново през последните две нощи. Те са били спрени от турските гранични власти.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар