Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
Ким се фука с iMac и MacBook

Ким се фука с iMac и MacBook

Същевременно Корея разработва операционна система Red Star

Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун използва iMac компютър и MacBook, съобщават световните медии. Доказателство за това са снимките на Ким, на които се вижда оборудването в кабинета му.

Известно е също така, че Ким Чен Ир, бивш ръководител на страната и баща на Ким Чен Ун, ползваше 15-инчов MacBook Pro. И досега този компютър се намира в кабинета на починалия през декември 2011 г. лидер.

Същевременно, КНДР разработва национална операционна система Red Star („Червена звезда”), призвана да обезпечи независимост на страната от западния софтуер, за който има подозрения, че се използва за шпионаж.

Свързани статии (по етикет)

 • САЩ наложиха санкции на две компании в Северна Корея

  Министерството на финансите на САЩ обяви санкциите срещу корейската компания Namgang Trading Corp и базираната в Китай севернокорейска Beijing Sukbakso, въпреки опитите на САЩ да възродят блокираните преговори, целящи да убедят Северна Корея да се откаже от ядрените си оръжия

 • Ким Чен-ун: Светът скоро ще види ново стратегическо оръжие

  Съединените щати пропуснаха срока, даден от Пхенян на Вашингтон до края на миналата година за възобновяване на преговорите за денуклеаризацията на Корейския полуостров

 • Преговорите между Северна Корея и САЩ са в застой

  Преговорите за премахването на севернокорейската ядрена и ракетна програми са в застой след провала на срещата на работно равнище с представители на САЩ, проведена през октомври в Стокхолм, пише БТА.

  Севернокорейският лидер Ким Чен-ун постави на Вашингтон срок до края на годината да промени позицията си в преговорите. Представители на САЩ омаловажават този срок, определяйки го като "неестествен".

  В същото време севернокорейският посланик в САЩ казва, че денуклеаризацията вече не е на масата за преговори

Оставете коментар

baner

 FB banner