Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
5 неща, с които да преборите скуката в офиса

5 неща, с които да преборите скуката в офиса

Не са малко хората, които ще ви споделят, че са затрупани с работа по цял ден.

Буквално връхлитат през входната врата на офиса рано-рано сутрин и едва се измъкват от него след 18 часа. Съществуват обаче моменти, в които сте отметнали всички задачи, а до края на работния ден остава доста време. За да избегнете скуката и за да се чувствате удовлетворени от деня си, profit.bg предлагат следните 5 неща: 
 
1. Съставете пътеводител на работата си 
Дори и да не идват ваканционни дни, можете да систематизирате така задачите, върху които сте работили, че винаги да знаете какво къде можете да откриете. Започнете да документирате работата си, да попълвате информация за контакти, да пишете важни бележки и т.н. Така не само всички дела ще са ви в ред, когато се върнете от отпуск, но и когато решите да поискате повишение, ще имате цяла папка (или пък две-три) с изпълнени задачи. 
 
2. Направете списък с най-големите и най-добрите си постижения 
Подобно на първа точка, но по много по-дикертен начин. Прекарайте час-два в правене на списък на най-добрите си постижения и, разбира се, най-големите проекти, в които сте вземи дейно участие. Така ще повишите самочувствието си и ще се приготвите подобаващо за бъдещото повишение. 
 
3. Подредете базата данни 
Спомняте ли си как шефът дойде един ден и ви помоли да му дадете контактите на стар клиент? Колко време търсихте контактите? За да избегнете бъдещи неудобства, използвайте свободното от задачи работно време в офиса за подреждане на базата данни. Или пък свършете нещо за общото благо на всички в офиса. Категорично, всички в офиса ще са ви благодарни. 
 
4. Почистете / Освободете място 
Дали ще почистите бюрото си или пък ще изтриете непотребните имейли в пощата си, няма значение – което и да изберете, ще повлияете положително върху работния ви процес. Разчистването ще освободи погледа ви от разсейващи работния процес елементи. 
 
5. Работете върху професионалното си развитие
Спомняте ли си всички онези статии, посветени на мотивацията, които сте отбелязали в bookmarks? Време е да ги прочетете. Попийте всеки един ценен съвет, който ще прочетете. Изберете теми не само за мотивация, но и за комуникация, лидерски умения, социални връзки и т.н.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner