Петък, 15 Ноември 2019
Петък, 15 Ноември 2019
Петгодишната Джаре от Нигерия е новото най-красиво момиче в света

Петгодишната Джаре от Нигерия е новото най-красиво момиче в света

Само за няколко дни снимките й в мрежата натрупаха хиляди харесвания, а в коментарите феновете нарекоха момичето "просто божествено", „пленителна хубавица“, "безумно красиво" и "напълно завладяваща"

Петгодишно момиченце от Нигерия завладя сърцата на британските медии и инстаграм потребителите от цялата планета. Всички единодушно признаха детето за най-красивото момиче на света, съобщи The Mirror, цитиран от Woman.bg

Снимки на малката Джейр бяха споделени в профила й от фотографката Мофе Бамаива, а под тях авторката им написа: „О, да, тя е човек! Но тя е и... ангел".

Бамаива отбелязва, че макар и неопитна в позирането пред камерата, Джейр по нищо не издава, че се страхува от обектива и сякаш е родена за него. Само за няколко дни снимките в мрежата натрупаха хиляди харесвания, а в коментарите феновете нарекоха момичето "просто божествено", „пленителна хубавица“, "безумно красиво" и "напълно завладяваща".

Нигерийската хубавица има още две сестри "с красиви лица и силни характери". Tя вдъхновила майка им да направи на момичетата профили в Инстаграм, споделя още създателката на уникалните кадри. Но за жалост, там, където има цветя, винаги виреят и плевели. В коментарите под снимките се намериха и немалко хейтъри, които обвиниха фотографа в използване на фотошоп програма, а други с езика на омразата твърдяха, че това не е истинската коса на детето, а перука.

Миналата година титлата "най-красивото момиче" по мнението на британските медии бе присъдена на 8-годишната рускиня Анна Павага. Към момента Анна работи за една от руските агенции и е лице на няколко марки. Тогава също се появиха множество противоречиви мнения. Немалко потребители на социалните мрежи се обявиха категорично против използването на деца за участие в подобни конкурси за красота. Такива коментари не липсваха и под снимките на Джейр.

Титлите, които децата получават на такива форуми, са опасни поради това, че от една страна, могат да предизвикат у детето чувство за малоценност, а от друга - „звездна болест“, пише в един от тях.

Обикновено по-красивите дечица са боготворени от своите близки, а победата в един такъв конкурс може да изостри детското самолюбие до краен предел, пък предупреждават някои психолози.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар