Морска звезда стана хит в интернет с "задните си части"

Морска звезда стана хит в интернет с "задните си части"

Много от коментиращите направиха сравнение с анимационния герой Патрик от "СпонджБоб Квадратни Гащи", който често и гордо показва своето заоблено дупе

Морските звезди са известни с яркия си червено-оранжев цвят и симетрията на петте си крайници, но не и с кръглите си дупета.

Потребител на Twitter бързо спечели популярност в интернет като публикува "задните части" на морска звезда, която се придържа за скала в "Аквариума на Тихия океан" в Лонг Бийч, Калифорния.

Много от коментиращите направиха сравнение с анимационния герой Патрик от "СпонджБоб Квадратни Гащи", който често и гордо показва своето заоблено дупе.

Експертите обаче твърдят, че „задникът“ на морското животно всъщност не е това, което изглежда.

Морските звезди са клас животни от тип Бодлокожи. Обитават дъното на всички океани, от Екватора до полярните области и от приливната зона до дълбочина 6 000 м. под повърхността. Класът включва около 1500 съвременни вида, класифицирани в 7 разреда, сред които морски краставици и морски таралежи.

И не, морските звезди нямат "задници", те имат централно разположен анус, но нямат задни части, подобни на човешките. Това, което виждаме на снимката, са стегнатите мускули на крайниците на морската звезда, когато тя хваща камъка, разясни пред сп. "Live Science" Нейт Ярос, куратор на риби и безгръбначни в "Аквариума на Тихия океан".

Източник: novini.bg


Медия

Оставете коментар