Вторник, 23 Юли 2019
Вторник, 23 Юли 2019
Морска звезда стана хит в интернет с "задните си части"

Морска звезда стана хит в интернет с "задните си части"

Много от коментиращите направиха сравнение с анимационния герой Патрик от "СпонджБоб Квадратни Гащи", който често и гордо показва своето заоблено дупе

Морските звезди са известни с яркия си червено-оранжев цвят и симетрията на петте си крайници, но не и с кръглите си дупета.

Потребител на Twitter бързо спечели популярност в интернет като публикува "задните части" на морска звезда, която се придържа за скала в "Аквариума на Тихия океан" в Лонг Бийч, Калифорния.

Много от коментиращите направиха сравнение с анимационния герой Патрик от "СпонджБоб Квадратни Гащи", който често и гордо показва своето заоблено дупе.

Експертите обаче твърдят, че „задникът“ на морското животно всъщност не е това, което изглежда.

Морските звезди са клас животни от тип Бодлокожи. Обитават дъното на всички океани, от Екватора до полярните области и от приливната зона до дълбочина 6 000 м. под повърхността. Класът включва около 1500 съвременни вида, класифицирани в 7 разреда, сред които морски краставици и морски таралежи.

И не, морските звезди нямат "задници", те имат централно разположен анус, но нямат задни части, подобни на човешките. Това, което виждаме на снимката, са стегнатите мускули на крайниците на морската звезда, когато тя хваща камъка, разясни пред сп. "Live Science" Нейт Ярос, куратор на риби и безгръбначни в "Аквариума на Тихия океан".

Източник: novini.bg


Медия

Свързани статии (по етикет)

  • Ударна подкрепа за Кристиян Бойков в социалните мрежи

    В социалните мрежи беше създадена негова фен-група, в която бе качено и първото му интервю след ареста

  • Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps

    Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата, се посочва в съобщението

  • Как да защитим паролите си в интернет?

    Помненето на всичките ни пароли може да бъде трудно. Всички знаем, че не трябва да използваме една и съща за всеки сайт, но рядко ползваме повече от две-три пароли за всички наши акаунти в интернет.  

Оставете коментар