Понеделник, 17 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 17 Февруари 2020

Чешкият милиардер Петр Келнер иска да купи bTV

Чешкият милиардер Петр Келнер иска да купи bTV

Инвестиционният фонд на Келнер PPF вече притежава у нас телекомуникационната компания "Теленор България"

След като не успя да купи Нова телевизия, чешкият милиардер Петр Келнер е кандидат за купуването на медийната група Central European Enterprise Media, част от която са bTV и Ring, съобщават словашки медии. 

Освен това изглежда, че Келнер може да е останал и единственият кандидат-купувач, тъй като според редица медии американската медийна компания "Дискавъри Комюникейшънс" се е отказала от надпреварата. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Инвестиционният фонд на Келнер PPF вече притежава у нас телекомуникационната компания "Теленор България". Той обаче не успя да купи "Нова Броудкастинг Груп", след като Комисията за защита на конкуренцията забрани сделката с шведската "Модърн Таймс Груп" с мотива, че българската медийна група е прекалено голяма и така може да се стигне до злоупотреба с влиянието ѝ. След това обаче КЗК разреши сделката за продажба на "Нова" с братята Кирил и Георги Домусчиеви. 

През март СМЕ обяви, че започва процедура за продажбата или сливането си със стратегически партньор. Очакванията са били сделката да стане факт в края на юли или началото на август, но се е стигнало до отлагане с един месец. 

Ако се стигне до сделка, тя ще трябва да бъде одобрена и от КЗК. 

В България медийната група СМЕ притежава каналите bTV, bTV CInema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring. В Чехия има осем канала с името Nova, в Румъния - седем с името PRO. Медийната група има и още четири канала в Словакия и пет в Словения.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner