Дж. К. Роулинг направи щедро дарение за изследвания в областта на лечението на множествена склероза

Дж. К. Роулинг направи щедро дарение за изследвания в областта на лечението на множествена склероза

Внушителната сума от 15,3 милиона лири (18,8 милиона долара) е предоставена на изследователския център на университета в Единбург, за финансиране на нови изследвания на дегенеративното заболяване

Британската писателка Дж. К. Роулинг, прочула се с поредицата романи за приключенията на Хари Потър, направи щедро дарение за изследвания в областта на лечението на множествена склероза, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Внушителната сума от 15,3 милиона лири (18,8 милиона долара) е предоставена на изследователския център на университета в Единбург, за финансиране на нови изследвания на дегенеративното заболяване.

Това не е първото дарение на авторката. През 2010 г. е създадена клиника по неврология, която носи името на майка й Ан Роулинг, която умира от множествена склероза на 45 години.

“Когато клиниката “Ан Роулинг” беше открита, никой от нас не подозираше какви успехи ще постигне екипът й в изследването на тази болест. Сега съм щастлива да ги подкрепя отново в нова фаза изследвания, които целят да подобрят живота на хората с множествена склероза и подобни дегенеративни заболявания”, каза Роулинг. 

Университетът в Единбург стартира програмата си за изследване на множествената склероза през 2007 г.

Оставете коментар