Понеделник, 17 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 17 Февруари 2020

Отбелязваме Световния ден на пощата

Отбелязваме Световния ден на пощата

На 9 октомври 1874 година в Берн е подписан договор за създаване на Всеобщ пощенски съюз. Именно този ден целият свят отбелязва като Световен ден на пощите.

Броят на страните-членки в съюза се увеличава толкова бързо през следващите три години, че името му е променено на Всемирен пощенски съюз през 1878 г. През 1947 година ВПС получава статут на специализирана междуправителствена организация на ООН.

Winbet - победата е емоция! (18+)

На 1 юли 1879 година България става пълноправен член на Всемирния пощенски съюз. През 1880 г. Княжеството получава първата покана за конференция в Париж и това е началото на официалните международни контакти на българските пощи.

Международната седмица на писмото се отбелязва с решение на 14-ия конгрес на Всемирния пощенски съюз в Отава, Канада, през 1957 г., през календарната седмица, която включва датата 9 октомври - Световен ден на пощите.

Свързани статии (по етикет)

  • 17-годишен е намушкан в Бургас

    22-годишният извършител на деянието е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа

  • "Български пощи" вдигат цените на повечето услуги

    От днес "Български пощи" повишават с до 20% цените на някои от услугите си : кореспондентски пратки, печатни произведения и малки пакети "със и без предимство" за страната. Това е услугата, според която пратките се доставят по възможно най-бързия начин.

  • Днес oтбелязваме Световния ден на астрономията

    Традиционно Астрономическата обсерватория на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се включва в Световния ден на астрономията с разнообразна програма за малки и големи посетители. Това съобщи пресцентърът на висшето училище

Оставете коментар

baner

 FB banner