Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Платиха 760 000 долара за 12 кв.м. гараж в Хонконг

Платиха 760 000 долара за 12 кв.м. гараж в Хонконг

Предишният рекорд за най-скъпо паркомясто също бе поставен в Хонконг

Сделка за продажба на паркомясто в един от най-престижните жилищни комплекси в Хонконг може да претендира за рекорд, съобщиха местните медии. То е продадено от семейна двойка, притежаваща апартаменти в комплекса на остров Коулун, 9 месеца след като го купуват.

Двойката купува паркомястото през септември 2017 г. за около 3,4 милиона хонконгски долара и по-малко от година по-късно го продава за 6 млн., което прави към 760 000 американски долара. 

По този начин, отбелязва вестник South China Morning Post, предишните собственици заработват доста добре - около 330 000 щатски долара, а самата сделка може да претендира за световен рекорд. Посочва се, че паркомястото е с размери 5x2,5 м.

Освен това, съдейки по снимката, публикувана от вестника, не се различава от обикновено паркомясто в търговски център. Собствениците на апартамента и техният статус обаче диктуват правилата.

Предишният рекорд за най-скъпо паркомясто също бе поставен в Хонконг миналия юни - 664 000 щатски долара в друг елитен жилищен комплекс.

По думите на Сандиа Лау, шефката на агенцията за недвижими имоти Centaline Property, жителите на комплекса са хора с адски много пари, които няколко милиона местни долара повече или по-малко никак не ги пристеснява. Освен това те притежават скъпи автомобили като Ferrari и Lamborghini, поради което искат да имат свое паркомясто, а в гаражите на комплекса няма място за всички.

Източник: automedia.investor.bg


Прочетена 1000 пъти
Оценете
(0 гласа)

About Author

Оставете коментар