Петък, 15 Ноември 2019
Петък, 15 Ноември 2019
Амулетът на Тутанкамон има извънземен произход

Амулетът на Тутанкамон има извънземен произход Избрана

Учени от Университета Къртин (Австралия) откриха произхода на древно египетското жълто стъкло, от което е направен амулетът на гърдите на Тутанкамон. (ВИДЕО)

Експертите изследвали малки частици цирконов минерал, намерени в проби от пустинно стъкло. Оказа се, че цирконът е запазил следи от присъствието на минерала рейдит в него. Последният се формира само под въздействието на високо налягане, когато падне метеорит.

Предишни проучвания показват, че пустинята е била образувана преди 29 милиона години. Дискусията за нейния произход се провежда от сто години. Затова учените предположили, че стъклото може да се е образувало от мощна атмосферна експлозия над земната повърхност.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Аарон Кавози казва: “Това е тема на постоянна дискусия: дали стъклото се е образувало при удар на метеорит на повърхността или по време на въздушна експлозия. И двете събития могат да предизвикат топене на скалите. Обаче само метеоритните удари създават мощни вълни, които образуват минерали с високо налягане. Наличието на следи от удара доказва, че стъклото е създадено именно в резултат на сблъсък с метеорит. "

Фараонът Тутанкамон управлявал в Египет по време на ерата на Новото царство. Той станал известен с тайнствената си смърт, гробницата, недокосната от разбойници, и историята за проклятието на фараона.

Превод: БЛИЦ


Медия

Прочетена 1172 пъти
Оценете
(0 гласа)

About Author

Оставете коментар