Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Дете дари всичките си пари за лечение на болна жена

Дете дари всичките си пари за лечение на болна жена Избрана

Решението да дари спестените си пари взел спонтанно, разказва майка му

Дете дари всичките си спестени в касичка пари за лечението на болна жена. Парите от детската си касичка бъдещият шестокласник Богомил дарява в магазин в Нова Загора, където е била поставена кутия за помощи. Продавачката била впечатлена от постъпката му, съобщи Нова телевизия.

"Каза, че от миналата година си събирал паричките и искал да ги пусне в кутията. Това ми направи силно впечатление, защото на неговата възраст децата влизат и излизат, и плюс туй детето е от малцинство", каза Златка Желязкова.

Откриваме бъдещия шестокласник Богомил в новозагорското село Полско Пъдарево, където живее и откъдето пътува всеки ден, до средното училище „Иван Вазов“ в Нова Загора.

"Видях касичката за жената и на другия ден си взех паричките и ги сложих там, защото исках да ѝ помогна да оздравее", каза още Богомил Ганчев.

Двамата родители на Богомил работят в региона. Решението да дари спестените си пари взел спонтанно, разказва майка му.

"Като се прибра от вкъщи каза, че е дал паричките си за благотворителност. Зарадвах се. Все пак, трябва да има добри хора. Нека повече има таквиз като него", заяви майката на Богомил - Евелина.

Много хора в социалните мрежи похвалиха малкия Богомил за благородната му постъпка, която показва, че не всичко е загубено в тази държава.

Прочетена 198 пъти
Оценете
(0 гласа)

About Author

Оставете коментар

baner

 FB banner