Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Благодаря на всички хора, които ме подкрепиха

Благодаря на всички хора, които ме подкрепиха

Това написа народният представител от "БСП за България" проф. Иво Христов във Фейсбук

"Благодаря на всички хора, които ме подкрепиха. За мен е чест да ги представлявам!" Това написа народният представител от "БСП за България" проф. Иво Христов във Фейсбук по повод подкрепата, която получи след скандала с изявлението си, че "80% от българите са дебили и не могат да се подписват", поради което не разбират каква е ролята на Съветската армия за спасяването на българските евреи.

Вчера депутатът се извини официално: „Във връзка със създалата се ситуация и тръгналите спекулации за някои мои думи и изказвания в срещи с обществеността в град Раднево, заявявам, че поднасям своите извинения към всички тези, които са били засегнати от едни или други мои непремерени изказвания“, каза той.

Вчера от парламентарната група на ГЕРБ поискаха оставката му като народен представител в нарочна декларация, но от БСП отхвърлиха това.

В негова защита се изказа и депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

А днес вицепремиерът Валери Симеонов отсече, че няма да стане съучастник в "медийната клада" срещу Христов.

Според него отново се прекалява с темата за изказването на проф. Иво Христов и пак медиите са започнали да се "оливат". "Иво Христов е "професор и то много стойностен", подчерта вицепремиерът и уточни, че не споделя всичките му убеждения "особено за Червената армия".

"Само че няма да стана съучастник в тая медийна клада на всеки човек, който му припишат нещо. Вие видяхте ли целия запис? И съм сигурен, че това е изкарано от контекст", категоричен бе вицепремиерът.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар