Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 21 Ноември 2018

Бизнесмен: Заплата от 700-800 лв. не съществува

Бизнесмен: Заплата от 700-800 лв. не съществува

Заплати от 700-800 лева не съществуват. Аз не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни.

Това заяви пред "България он Ер" бизнесменът Ивайло Пенчев, който е един от българските предприемачи, показани в клипове на успели хора от посолството на САЩ у нас. 47-годишният мъж е собственик на най-голямата компания в света за производство на стени за катерене. 

По думите му, дори чистачките в неговите фирми получавали повече от тази сума. 

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма и достатъчно предприемачи в България, които да създават успешни предприятия. Трябва да се създават условия и постепенност ще има по-високи заплати, но това вече се случва", допълни бизнесменът. 

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо и има много малко умения - "то той не заслужава и 510 лв". 

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", категоричен бе Пенчев.

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство. 

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави, като например Франция. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар