Четвъртък, 15 Ноември 2018
Четвъртък, 15 Ноември 2018

ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ ДА ПОДКРЕПЯТ САЙТА „АФЕРА“ НА ПОСОЧЕНАТА БАНКОВА СМЕТКА!

ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ ДА ПОДКРЕПЯТ САЙТА „АФЕРА“ НА ПОСОЧЕНАТА БАНКОВА СМЕТКА!

Игнат Раденков, проф. Боян Дуранкев, Велизар Енчев, Александър Каракачанов, проф. Петко Ганчев, подп. Николай Марков и отец Трайчо Стойков се изправиха в призив за защита на Веселина Томова и ръководената от нея медия

След серия от съдебни дела срещу собственика на сайта „АФЕРА“, варненските съдии осъдиха журналиста Веселина Томова. Несправедливата присъда е тежък финансов удар по един от флагманите на свободното слово и цели не само да запуши устата на едно от най-ярките пера в българската журналистика, но и да сплаши новинарската гилдия.

В морето от лъжи, корупция и криминал, сайта „АФЕРА“ е остров на независимото слово, неподвластен на политическата мафия и олигархията, превзели не само държавната и общинската власт, но и съдебната система.

В последните години „АФЕРА“ публикува журналистически разкрития, документално уличаващи властта в грандиозна корупция и връзки с организираната престъпност. Уличените отвърнаха със съдебни дела, но не успяха да прекършат както Веселина Томова, така и сайта и „АФЕРА“ да продължава, въпреки тежките удари, в битката и срещу мафията. За съжаление във Варна правото капитулира пред силата и Темида осъди истината.

Днес повече от всякога милиони угнетени българи се нуждаят от примери на гражданска доблест, от неподкупни журналисти, от свободни медии.

И ако се възхищаваме от румънския народ, който не прощава на продажните си политици и хиляди румънци спонтанно окупират площадите, това се дължи и на свободните им медии. В България свободните медии и независимите журналисти са все по-малко, защото властта ги мачка, а олигархията ги купува.

Призоваваме всички, за които свободното слово е свещена ценност, да подкрепят „Афера“, като преведат пари на тази банкова сметка:

Райфайзенбанк BIC: RZBBBGSF

IBAN: BG93RZBB91551007338645

ЛЪКИ АФЕРА ЕООД

Необходимата сума е 10 000 лева.

Не се ли притечем на помощ, частни съдебни изпълнители вече посягат към жилището на Веселина Томова.

23 януари 2018 г.

 Игнат Раденков                                                проф. Боян Дуранкев

 Велизар Енчев                                                  Александър Каракачанов

 проф. Петко Ганчев                                       подп. Николай Марков

отец Трайчо Стойков

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар