Вторник, 13 Ноември 2018
Вторник, 13 Ноември 2018

Протест пред парламента срещу строителството в земеделски земи

Протест пред парламента срещу строителството в земеделски земи

Протестиращи пред сградата на Народното събрание настояха да се отменят законодателните промени, с които се позволява строителство в земеделските земи с променено предназначение.

Президентът Румен Радев наложи вето на 2 февруари върху промените в Закона за посевния и посадъчния материал заради измененията в Закона за опазване на земеделските земи.

Протестиращите настояха депутатите да се съобразят с мотивите на президента.

"Заради облекчената процедура, по която се предвижда да се връща това предназначение на земите. То се връща и без срок", изтъкна една от протестиращите.

Друг мотив за днешния протест е свързан с внесените в петък миналата седмица промени в Закона за горите. Според предложените изменения ще отпадне изискването да се сменя предназначението на земята, върху която ще се реконструират, разширяват или строят нови ски лифтове, влекове и писти.

Политологът Евгений Дайнов също се включи в протеста. "Засега съм тука, за "зелените" протести, защото тези хора не се укротиха. Непрекъснато искат или да нарушават закони, или да променят закони", подчерта той.

Свързани статии (по етикет)

  • Хленч по български

    Добре, искате оставка на правителството... Но какво предлагате. Искате увеличение на заплатите и намаляване цената на горивата. Заплатата може да си я създадете сами - с повече инициативност.

  • Спад на индустрия и строителство през 3-то тримесечие

    Проучване на Националния статистически институт (НСИ) за септември 2018 година отчита влошаване на промишленото производство и свиване на продукцията в сектор "Строителство" при поредно слабо подобрение на търговията на дребно. 

  • Скандал в парламента: Обида на "мишки" прекъсна дебатите

    Вчера, по време на дебат в парламента при обсъждане на бюджета на ДОО за 2019 година Данаил Кирилов от ГЕРБ сравни влизащите в пленарна зала депутати от БСП с мишки. Това предизвика скандал и призиви за наказание на депутата от ГЕРБ.

Оставете коментар