Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
Ще летим по-евтино до 6 европейски града

Ще летим по-евтино до 6 европейски града

От 25 март 2018 г., с влизането на сила на лятоно разписание на летище „София”, започва осъществяването и на ридеркти полети до словенската столица Любляна.

Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

От днес стартират и ежедневните полети на Wizz Air до Атина. А от 26 март с авиокомпанията ще може да се лети до новата за столичното летище дестинация – Ница, в дните понеделник и петък. На 27 март започват редовните полети на Wizz Air до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации ще може да се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпания Ryanair също предлага нова директна линия – до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще стартират от 26 март и ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък.

През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се очаква да има в периодите май-юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните особености на дестинациите, към които е насочен трафикът.

Спрямо предходния летен сезон тази година се очаква ръст от 47% на чартърните полети и двойно увеличение на броя заминаващи пътници (около 40 000 души).

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner