Петък, 14 Декември 2018
Петък, 14 Декември 2018

Седмица преди Великден цената на агнешкото се вдигна!

Седмица преди Великден цената на агнешкото се вдигна!

Седмица преди Великден сме свидетели на скок в цената на агнешкото месо в търговските обекти в цялата страна. 

Тази година килограм българско агнешко месо струва средно между 13 и 16 лева, за разлика от вносното, което е значително по-евтино.

Въпреки това обаче изкупната цена от фермите на родните производители е 5 лева за килограм живо тегло, което според тях не стига дори за покриването на разходите им.

И въпреки че фермерите са принудени да продават стоката си толкова евтино, в търговските обекти цената на агнешкото месо започва от 13, а на места достига и до рекордните 16 лева за килограм.

Повечето хора са категорични, че заради изключително високата цена тази година няма да купят агнешко за празника, информира Bulgaria ON AIR.

А преди празника от Агенцията по безопасност на храните вече започнаха масови проверки за качеството и произхода на яйцата, козунаците и месото в цялата страна.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Водата поскъпва от 1 януари

    Нови цени на водата ще има от 1 януари в редица градове в страната. Това показва доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), който ще бъде подложен за обществено обсъждане, пише "Труд".

  • Bitcoin повлече криптовалутите към ново дъно

    Кpиптoвaлyтитe пpoдължaвaт дa ce oбeзцeнявaт, нaтpyпвaйĸи нoви зaгyби, cлeд ĸaтo Koмиcиятa пo цeннитe ĸнижa и бopcитe нa CAЩ пoпapи нaдeждитe, чe дo ĸpaя нa тaзи гoдинa щe ce пoявят бopcoвo тъpгyвaни фoндoвe (ЕТF), ocнoвaни нa цeнaтa нa Віtсоіn.

  • КЕВР: Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1 януари

    Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1 януари, защото се очаква около 4 процента да бъде увеличението на цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. 

Оставете коментар