Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Срещу 5000 лева съдът пусна на свобода Анита Мейзер

Срещу 5000 лева съдът пусна на свобода Анита Мейзер

До два месеца апелативните магистрати ще оповестят присъдата на Анита Мейзер

Варненският апелативен съд освободи от затвора 53-годишната бивша "Мисис България" Анита Мейзер, която е обвинена за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга си Николай Димов, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител.

Тя ще излезе на свобода с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева. Днес апелативните магистрати разгледаха делото срещу Мейзер, като решението им ще бъде обявено в двумесечен срок.

За убийството по непредпазливост Мейзер получи от първата съдебна инстанция 3,5 години затвор, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът й присъди 4,5 години "лишаване от свобода". От двете наказания подсъдимата ще търпи по-тежкото. Окръжните магистрати й наложиха и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение за майката на Николай в размер на 150 000 лв.

"Боли ме дясната гърда. Срокът на имплантите е изтекъл. Още преди 4 години". Това заяви в съдебната зала подсъдимата в опит да докаже, че здравословното й състояние не позволява да остане в затвора. Освен това стана ясно, че Анита Мейзер се оплаква и от бактериална инфекция.

Процесуалните представители на майката на Николай Димов, която е конституирана като граждански обвинител, оспориха резултатите от четворната екпертиза. Тримата адвокати бяха единодушни, че все още не е изяснен начинът на настъпване на смъртта на културиста. Те поискаха нова експертиза за това. След кратко съвещание съдебният състав отхвърли искането им.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner