Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Николай Колев-Босия: Лидерството е идиотизъм, ние не сме стадо, че да се нуждаем от овен

Николай Колев-Босия: Лидерството е идиотизъм, ние не сме стадо, че да се нуждаем от овен

Служители на "Български пощи“ също започнаха гладна стачка, защото са недоволни от заплатите си и от условията, в които работят

Състоянието ми се влошава. Това призна в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" на БНР Николай Колев-Босия, който в средата на юни обяви гладна стачка против фалшивите шофьорски книжки, за оставката на транспортния министър и за разпускането на парламента:

"В момента съм 63 килограма. Отслабнал съм с 20 килограма. Аз съм тръгнал да създавам един процес, ценности, въз основа на които да се създаде едно общество. Един такъв процес не може да започне от нищото. Той започва от саможертвата. Поставил съм две условия. Когато ги изпълнят, тогава ще спра гладната стачка, но аз не се самоубивам. Искам да поставя началото на един дълготраен процес, който да създаде такова общество, в което който и да е на власт, обществото да може да го удари през ръцете и да каже: "Това, което си написал, започвай незабавно да го изпълняваш“. Лидерството е идиотизъм, ние не сме стадо, че да се нуждаем от овен" – каза Николай Колев-Босия.

Служители на "Български пощи“ също започнаха гладна стачка, защото са недоволни от заплатите си и от условията, в които работят.

Златка Младенова е първата, която започва да гладува. Тя обясни: "Нямаме столове, осветлението е лошо. Няма елементарни неща като сапун в тоалетните. Няма топла вода лятото. Много е горещо в помещенията, в които работим".

"Политическият процес не е еднократно действие, което да може да се реши с някаква саможертва. То е непрекъснато гражданско усилие", коментира за "Хоризонт" проф. Ивайло Дичев: 

"Тази работа не се решава с един голям драматичен жест на саможертва. Просто няма как да стане. Гладните стачки в миналото са свързани с много по-генерални проблеми като независимост на държавата, правото да гласуваш, свобода на политически затворници". 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар