Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Прокуратурата повдигна обвинение на турския тираджия, предизвикал катастрофа с жертви и ранени

Прокуратурата повдигна обвинение на турския тираджия, предизвикал катастрофа с жертви и ранени

Ако бъде признат за виновен, Гьокхан К. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу шофьора на турския ТИР, предизвикал тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ в района на с. Лозен.

Гьокхан К. е предаден на съда, затова, че на 23 май т. г., около 7:10 часа в района между 3-ти и 4-ти километър на магистрала „Тракия“ при управление на товарен автомобил, по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице и средни телесни повреди на още шест лица, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Пътнотранспортното произшествие настъпило, след като водачът на камиона не е спазил правилата за съобразяване на скоростта и спазване на дистанция и ударил в задната част движещ се пред него автобус. От удара автобусът напуснал пътното платно и се преобърнал в канавката, уточняват от Прокуратурата.

При инцидента седем от пътниците в него са претърпели различни наранявания. Най-тежко пострадалият от тях е получил тежка черепно-мозъчна и гръдна травма. Въпреки усилията на лекарите, е починал в болнично заведение на 20 юни 2018 г.

Ако бъде признат за виновен, Гьокхан К. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години. Разследването по делото е проведено изключително интензивно и е приключило за по-малко от три месеца от настъпване на произшествието.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар