Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Реакции след трите министерски оставки: И Борисов да подаде оставка!

Реакции след трите министерски оставки: И Борисов да подаде оставка!

Ал. Симов: „Могат да бъдат пожертвани ритуално, за да остане имиджът Му непоклатим, за да може кожата Му да бъде спасена и касичките Му непокътнати, а "Трейсът" Му мощен.”

Минути след като премиерът Борисов обяви, че е поискал оставките на трима министри: Ивайло Московски – на транспорта, Николай Нанков – на регионалното развитие, и Валентин Радев – на вътрешните работи, заради трагедията в Своге, в която загинаха 17 души, а още четирима са в критично състояние, социалните мрежи се заляха от коментари.

NBOX представя няколко мнения, споделени във фейсбук:

 

Александър Симов – народен представител от БСП: Нали си спомняте, че когато "Борисов" 3 се създаваше като ГМО-чудовище всички се питаха защо му е на премиера да сглобява кабинет от второразредни чиновници и полуанонимни калинки. Ето сега при първата истинска криза се видя защо - те са лесно заменяеми. Могат да бъдат пожертвани ритуално, за да остане имиджът Му непоклатим, за да може кожата Му да бъде спасена и касичките Му непокътнати, а "Трейсът" Му мощен. И Московски, и Радев, и Нанков са само функции на Бойко Борисов. Което не отменя вините им, но ясно показват, че истинският тумор е самият министър-председател. Другите са само разсейки...А само с рязане на разсейки лечение всъщност няма.

 

Иво Инджов – експерт по политически комуникации:  И Борисов да подаде оставка! За разлика от него тримата министри, които разбира се, също трябва да си отидат заради некадърност, не са се снимали с боса на трейснатата фирма. Само премиерът грее на не една и две снимки с него. Оставка!

 

Любомир Аламанов – ПР-експерт:  Кризисни времена, кризисни мерки. Само нали до вчера тези министри бяха блестящи? Какво се случи? Останалите министри и депутати не разбират ли, че са само бушони за Бойко? И че може да изгърмят по всяко време, само и само да не се изпусне властта? Основен принцип от Теория на системите: Ако повечето елементи на една система вече не работят добре, проблемът не е в елементите, а в системата! Математиката е независима наука. И неумолимо точна.

 

Велизар Енчев – Движение за радикална промяна:  Премиерът сменя на пожар изгорели министерски бушони, за да потуши обществения гняв от крадливото управление на ГЕРБ и Опитомени патриоти. Борисов сваля главите на Московски, Радев и Нанков, за да спаси своята глава и отложи третата си абдикация от властта. 
Няма да Му се получи! Пожарникар не може да гаси запален от него пожар. 
След кървавата драма край Своге дните на властта са преброени. 
Асфалтът на “Трейс” трасира пътя Му към Банкя. Или към Софийския централен…
Каракачанов пък бил силно изненадан, щото в коалицията изобщо не са обсъждали тези оставки. Военното вице тепърва ще се изненадва. Само за година от министерстването Му паднаха три хеликоптера и загинаха трима летци. Скоро и той ще сдава.


Любомир Кольовски:  Трима министри - Нанков, Радев и Московски, били дали заявка още по време на извънредното заседание на МС, че са готови да понесат политическата си отговорност за кървавия инцидент край Своге. Подобна новина би изглеждала нормално и естествено, ако идеше реч за някоя друга държава, където политическият живот се подчинява на законите и правилата. У нас закони и правила има само на книга, защото ония, които ги спазват са екзотично малцинство. Неведнъж и не само аз съм казвал и отбелязвал, че законите и правилата се нарушават и престъпват дори от самия премиер. И това е една от причините да се съмнявам, че тия тримцата ще си отидат от властта просто ей така. (Няма да се занимавам с конкретиката на едно престъпление, извършено неотдавна от един от споменатите министри, което отне живота на детето му и потъна в забрава.) Дори и да е истинско намерението на Московски, Радев и Нанков да си ходят, това намерение влиза в остро противоречие с изказаните от тях становища за жестоката катастрофа, погубила 17 души. Което е косвено доказателство, че ако има оставки, те ще са подадени от премиера. Типично в неговия фелфебелдски стил. Разбира се, това няма да помогне и няма да реши дълбоката криза в кадровата стратегия на Борисов, която е катастрофална. Едва ли в гербаджийската банка от експерти и специалисти има хора, които биха могли да разчистят авгиевите обори в управлението, следствие на трите мандата на Борисов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар