Неделя, 20 Октомври 2019
Неделя, 20 Октомври 2019
Иван Бедров поема българската редакция на радио „Свободна Европа"

Иван Бедров поема българската редакция на радио „Свободна Европа"

Главният редактор на „Свободна Европа“ Ненад Пеич се надява, че възобновяването на излъчването в България и Румъния ще помогне за развитието на свободната преса

Зам.-главният редактор на „Клуб Z” Иван Бедров поема от 15 октомври българската редакция на радио „Свободна Европа". През 90-те години той вече е работил за медията като репортер.

В официалното прессъобщение на "Свободна Европа" се припомня, че от 2014 г.  журналистът е заместник-главен редактор на новинарския и аналитичен уебсайт ClubZ.bg. Напомня се, че по време на 24-годишната си кариера в българските медии е бил продуцент и водещ в първата частна национална телевизия в страната бТВ.

От 2013 г. Бедров е редовен коментатор на Deutsche Welle. Член е на Българската комисия по журналистическа етика и е носител на множество награди.

Решенията за новите ръководства на редакциите в Румъния и България бяха съобщени днес в изпълнение на решението за възобновяване на новинарските емисии на „Свободна Европа“ в двете страни. Редакцията в България бе закрита през 2004 г., а тази в Румъния – през 2008 г.

Главният редактор на „Свободна Европа“ Ненад Пеич се надява, че възобновяването на излъчването в двете държави ще помогне за развитието на свободната преса, ще насърчи обществената отговорност и демократичните институции.

Журналистката Сабина Фати ще поеме от 1 октомври румънската редакция на „Свободна Европа“.

Източник: clubZ

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар