Неделя, 21 Април 2019
Неделя, 21 Април 2019
1200 лв. на човек са необходими за покриване на основните нужди

1200 лв. на човек са необходими за покриване на основните нужди

Увеличенията на цените на стоките и услугите вече са факт – поскъпна хлябът, от днес се увеличава и цената на парното. Всичко това няма как да не тревожи хората.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

1,5 милиона пенсионери получават минимални пенсии. Само 1,4 милиона от българите могат да си позволят това, кеото им е нужно. А са им нужни поне по 1200 лева чисто на човек, за да се покрият основните семейни нужди, заяви Димитров. 

При тези дадености всяко мръдване на тези разходи влияе негативно, добави той. 

Повишаването на цените идва отвън, затова единственият ход, който имаме, е ръст на доходите. Бързо и спешно трябва да се преразгледа подпомагането на най-слабите. Това са около 2 милиона българи – пенсионери и работещи бедни. Пенсиите и енергийните помощи трябва да бъдат увеличени поне с 10% от началото на 2019 година, подчерта синдикалистът. 

Той коментира и идеята на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за социална кошница. Скептичен съм към непазарни мерки. Тази идея не стъпва на никаква методика, заяви Димитров. 

Той е категоричен, че таванът за пенсиите трябва да падне. Хората трябва да разберат, че щом са внасяли, имат право да получат, посочи президентът на КНСБ. 

По думите му политиците не искат таванът да падне, защото заради хиперинфлацията няколко десетки души ще получат петцифрени пеннсии, което не би изглеждало добре в очите на обществото.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар