Вторник, 11 Декември 2018
Вторник, 11 Декември 2018

82% от българите недоволни от действащия модел за пътна безопасност

82% от българите недоволни от действащия модел за пътна безопасност

Осем от всеки десет българи са недоволни от действащия модел за пътна безопасност. Това показват данните от проучване на “Галъп интернешънъл”.

Според преобладаващата част от анкетираните сега действащият модел на практически споделена отговорност между институциите се възприема като основен проблем в обществото, когато става дума за пътна безопасност. 82% го оценяват негативно, едва 10 на сто позитивно, а 8% не могат да преценят.

Повод за сондажа е повишената напоследък чувствителност по темата с пътната безопасност. Хората търсят нов цялостен модел за пътна безопасност. Затова и мнозинство от 74% оценява ниско действащото законодателство по темата. 21% го оценяват положително, а останалите не могат да формират мнение.

Ясно личи генералното обществено раздразнение по тези въпроси. Това обяснява и недоволството от формите на контрол у нас. 73% ги оценяват като незадоволителни, а само 24% дават положителна оценка. Останалите не могат да преценят. На този фон високо изглежда недоволството и към качеството на пътищата в България – цели 87% срещу 9% са дали положителен отговор. 4% не могат да преценят.

Наскоро в друго изследване на “Галъп интернешънъл” се оказа, че българите поставят оценка “Среден 3.15” на пътищата у нас.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар