Петък, 16 Ноември 2018
Петък, 16 Ноември 2018

Община Пловдив си иска летището

Община Пловдив си иска летището

„Препотвърдихме с писмо до Министерството на транспорта, че искаме да вземе Летище Пловдив. Но не съм се виждал с новия министър. Ще изчакаме той да влезе в работата”, каза кметът Иван Тотев по повод казуса с пловдивския аеропорт. Той допълни, че след приключване на процедурата има срокове за обжалване и от градската администрация ще ги изчакат. „Категорично искаме летището. Смятаме, че ние ще бъдем най-добрия му стопанин”, каза кметът.

На своето заседание правителството взе решение да прекрати процедурата по концесията на Летище „Пловдив”. В решението е записано, че ще бъде направен нов конкурс, който да отговаря на новия Закон за концесиите, както и европейските директиви.

В същото време обединението между ПИМК и ТИЗ, които бяха класирани на второ място заяви, че ще си търсят правата с всички възможни законови възможности.

Свързани статии (по етикет)

  • БСП внесе отново искането за независима проверка на магистралите

    „Внасяме искане със 79 подписа независима европейска лаборатория да провери определени участъци на магистрали. Това е действие за връщане на нормалността в държавата. Защото след като Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски внесоха същото искане преди седмица, от Камарата на строителите реагираха абсолютно неадекватно. Те поискаха оставката на тези депутати и поставиха срок за подаването й до 18 ноември. Заплашиха, че ще блокират парламента и няма да ги допуснат до работа. Това е драстично нарушаване на нормите - и морални, и правни. Абсурдно е за европейска, нормална и правова държава това поведение", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на влизане в АПИ, където заедно със зам.-председатели и депутати от ПГ на „БСП за България” внесе отново искането за независима проверка на магистралите.

  • След сигнала на БСП: Прокуратурата няма да атакува концесията на летище „София“

    Върховна административна прокуратура не е намерила основание за намеса в процедурата за концесия на летище „София“. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

  • БСП иска независима експертиза на магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица"

    Възможно ли е офшорна фирма да е дала банкови гаранции за ЧЕЗ, за да се тръгва към тази стъпка – да вкарват в ръководството на дружеството Гинка Върбакова и нейната съдружничка, питат от БСП.

Оставете коментар