Неделя, 19 Май 2019
Неделя, 19 Май 2019
Бунт на три квартала блокира София в неделя

Бунт на три квартала блокира София в неделя

Жителите на тези столични квартали ще затворят възлови пътни артерии.

Горубляне, Казичене, Панчарево и Кокаляне излизат на протест в неделя на 21 октомври т. г. от 17 часа. Жителите на тези столични квартали ще затворят възлови пътни артерии.

Горубляне ще блокира кръстовището на бул. Цариградско шосе при улиците "Павел Красов" и "Димитър Пешев", Казичене прави пътна блокода на Околовръстния път, а Панчарево и Кокаляне затварят "Самоковско шосе", съобщиха организаторите на протеста.

Недоволството им е заради дискриминацията на Столична община на нискоетажните квартали за сметка на панелните жилищни комплекси, припомня dir.bg.

Собствениците на панелни апартаменти плащали два пъти по-ниски данъци за смет от тези в нови блокове. Живеещите в блокове ползвали междублоковите пространства без да плащат за тях. Столична община отделяла по 8 млн. лв. всяка година за облагородяване и ремонт, а в същото време няма пари да се направи канализация в четирите квартала, където преобладават къщи. Това са само част от дългия списък на причините, изброени от протестиращите жители.

Те са гневни и на ЧЕЗ, защото токът гаснел като дискотека. Смятат се за ощетени и от липсата на ТЕЦ за тях, въпреки, че през земите им минава трасето на тръбите. Гневни са и за липсата на адекватен транспорт съобразен с жителите в тези квартали.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар