Петък, 17 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 17 Януари 2020
Един Човек, на когото разчитат десетки гладуващи

Един Човек, на когото разчитат десетки гладуващи

Мартин Мартинов е собственик на ресторант в централната част на София. Взел е решението, че в неговото заведение ще се готви не само за гостите, а и за десетки хора, останали без дом или изпаднали в тежка житейска ситуация.

Всеки делничен ден между 17 и 18 часа, Мартин и неговият персонал раздават двустепенно, а понякога и тристепенно меню на непълно непознати за тях граждани. И не от милостиня, а от човещина. Не го прави тайно, но със сигурност не и натрапчиво. Повечето от нуждаещите се дори не го познават, нямат идея как изглежда или с какво се занимава. Знаят единствено, че са му много благодарни.

Едни и същи хората се възползват от безплатната вечеря на Мартин. Около 80 души на ден. С идването на зимата очаква броят им значително да се увеличи. За някои това е малко, за други голямо предизвикателство. Мартин го нарича дълг. И да има, и да няма пари, той е обещал да дава храна. Ще го направи и на Бъдни вечер и на Коледа.

Много са хората, изпатили в живота. Идва един момент, в който сами не могат да се справят. За това имат нужда от чужда помощ. Затова Мартин ще продължи да дава храна през цялата зима. В своето добро дело въвлича и персонала на ресторанта, а също и доброволци. Непознати хора с малко свободно време идват да помагат на други хора с голяма нужда от подкрепа. Всеки може да отдели някой друг лев, за да помогне. Едва ли тези пари ще натежат много на бюджета, но със сигурност биха променили битието на гладните...

Източник: БНР

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner