Понеделник, 16 Септември 2019
Понеделник, 16 Септември 2019
Когато простотията става стандарт!

Когато простотията става стандарт!

Родната олигофрения с претенции за неповторимост и величие няма почивен ден.

Точно решиш да си отдъхнеш от шунките и анатомичните подробности в изкуството на Ода Жон и отново някой ще се намери да ти напомни, че живееш в пълна абстракция, пречупена през модернизма на общество от илитерати.

В редакцията на BIG5 получихме снимки, направени днес пред храм-паметник "Александър Невски” – символът на София и православна България.

Няма да обсъждаме модните трендове – те са предпочитание на личния вкус и разбирания за естетика. Не ни интересува и дали им е студено на представителите на вида Homo erectus и Homo neanderthalensis, които незнайно защо се смятат за изчезнали видове, след като у нас имат такава популация.

Може би сте възмутени и ще си кажете: „Простаци – много, ама защо го правят пред Храма? Не остана ли нищо свято за тия”?

И няма да сте прави!

Защото „простаците” не са виновни, че са решили да се снимат точно пред Храма. Те това са го виждали вече от фолк певачките, например, които в подобни одежди вече не веднъж са пели пред вратите на същия този храм. С разрешението и благоразположението на Столична община! И с любезното съдействие на телевизиите, които го излъчват.

Същите тези простаци не са виновни, защото вече са видели подобни снимки в абсолютно всички медии, но от абитуриентски балове. Незнайно защо, но и абитуриентите, които могат да броят до 12, също обичат да се снимат на това място. Но са станали известни.

На същите тези простаци всяка вечер им показват от телевизора едни ВИП-ове, събрани от Брадъра, които им дават модел на поведение, на който лесно се подражава.

Примери могат да се изреждат още много.

Така че, не са виновни простаците по бельо пред Храма!

Виновни сме ние, които Го опразнихме – първо оня храм вътре в нас, а после и този, който използват за фотосесии!

Източник: BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Паргов: За нова перспектива е необходима консолидация на онази част от обществото, която иска промяна

  Поставихме си за цел минимум двойно увеличаване на броя на общинските съветници от БСП, за да можем да участваме във формирането на мнозинството. Всъщност това ще е голямата битка за София, заяви лидерът на БСП-София

 • Иво Христов: Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец

  Не бях съгласен президентът да прави обръщение в парламента, но той беше убеден, че трябва да бъде спазен институционалният подход и го направи, коментира бившият началник кабинет на държавния глава и настоящ евродепутат.

  Аз съм в постоянна връзка с президента, смятах че не си струва да се прави обръщение към парламента, защото той удари институционалното дъно. Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV  евродепутатът от БСП Иво Христов. Той отбеляза обаче, че президентът е избрал да се спази институционалния подход.

  "Парламентът гони историческо дъно по доверие, ако въобще можем да говорим за доверие. Президентът беше убеден, че трябва да бъде спазен институционалният подход и го направи. Той заяви всичко онова, което хората мислят и което някой трябва да изговори. Разбира се, не бе разбран, както се и очакваше", коментира Иво Христов.

  "Това е общ закон – улицата пренаписва правилата, той изтъква една обществена закономерност", коментира Иво Христов думите на Румен Радев, че улицата ще помете статуквото.

  "Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец. Местните изори са по-горещи. В България изборният процес е толкова опорочен, че поставям под въпрос всички резултати оттук нататък”, категоричен беше Иво Христов

 • Йорданка Фандъкова: За мен са важни проектите за София и доверието на хората

  „Всеки от нас трябва да носи персонална отговорност. Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Дори при най-малки сигнали, съм правила тежки проверки. Това е начинът да се предпазваме и да се борим от негативни явления“, коментира Йорданка Фандъкова

Оставете коментар