Петък, 19 Юли 2019
Петък, 19 Юли 2019
Президентът и съпругата му посетиха древния град Петра в Йордания

Президентът и съпругата му посетиха древния град Петра в Йордания

Снимки от посещението им са публикувани на официалната страница в Туитър на Археологическия парк. 

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава посетиха древния град петра в Йордания вчера. Снимки от посещението им са публикувани на официалната страница в Туитър на Археологическия парк. 

Президентът и съпругата му бяха на официално посещение в Йордания по покана на крал Абдула II. Във водената от него делегация бяха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, ръководителите на Българската агенция за инвестиции и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, както и представители на десетки български компании. 

На срещата с близкоизточния монарх бе уточнено, че двете страни имат нужда от взаимноизгодно сътрудничество и се надяват активният политически диалог да допринесе за развитието на връзките между бизнеса, за увеличаване на двустранния стокообмен, ръст на инвестициите и туризма. 

На срещата бе обсъдена и политическата ситуация в региона на Близкия Изток, проблемът с мигрантите и бежанците. Йордания е дала подслон на милиони бежанци, като само от последната криза в Сирия, те са над 1.3 млн. души. 

Двамата държавни глави са изразили готовност за засилване на сътрудничеството и споделянето на добри практики в сферата на отбраната и сигурността, обмена на технологии и създаване на съвместни предприятия. 

В рамките на посещението си президентът напарив визита и в Центъра за подготовка на специалните сили в Йордания. Десислава Радева пък посети център за социална интеграция на жени в неравностойно положение в йорданската столица. 

Двамата се срещнаха и с българската общност в страната.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар