Петък, 19 Юли 2019
Петък, 19 Юли 2019
От СААБ са готови на още преговори за Грипените

От СААБ са готови на още преговори за Грипените

Компанията СААБ е готова да води още преговори около нейната оферта за доставка на изтребите за България. Красимира Стоянова, вицепрезидент за Централна и Източна Европа на  фирмата-производител коментира пред БНР решението на правителството да преговаря единствено с американската страна по офертата за F-16. 

За нас е изключително учудващо и разочароващо, че тези преговори се провежат със страната, която всъщност не отговаря на изискванията, а няма паралелно да се продължат със страната, която отговаря на изискванията, заяви Стоянова. По думите й СААБ е все още заинтересована страна по темата. Единственото, което можем да предприемем, е да бъдем максимално открити и да продължим комуникацията за нашата оферта. Да търсим има ли начини, по които да се продължат преговорите и да се търси информация от нас, защото имаме готовност, при продължаване на разговорите, да търсим начин за оптимизиране и на нашата оферта, подчерта Стоянова.

Разбираме спецификата на американското законодателство, но това не може да бъде причина да не се търси оптимизиране и на другата оферта, която е изключително близко и в рамките на изискванията на процедурата, обобщава представителят на СААБ.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар