Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Социологът Евелина Славкова: Никой не се ориентира какво отпадна и какво не в пакета "Макрон"

Социологът Евелина Славкова: Никой не се ориентира какво отпадна и какво не в пакета "Макрон"

Протестът  в Брюксел е знаков за България. Големият проблем на гласуването на пакета "Макрон", е че никой не се ориентира какво отпадна и какво не. Ще наблюдаваме  следващите месеци "тупкане на топката", като промяната на пакет „Мобилност” ще се очаква от следващия Европарламент. Така българския транспорт е в много неизгодна позиция. Това заяви социологът от ТРЕНД Евелина Славкова в сутрешния блок на БНТ.

"Вчера не бяха гласувани мерките за заплащане и почивките на шофьорите. Целта на политиците е да се извадят дивиденти от ситуацията. Ситуацията вкара малък ресурс на доверие спрямо политиците ни", каза още по темата политологът Страхил Делийски. 
"Екзотика е единодушието между бизнеса, политиците, синдикатите. Свръхопростяването на проблема от типа "Европа иска да ни вземе бизнеса" ни пречи на сериозните разговори", допълни Делийски.

"Винаги когато говорим за избори, си задаваме въпроса дали ще има нови политически играчи. Винаги е интересно кой ще се появи на сцената. Смятам, че няма да има такива за евроизборите обаче", прогнозира Евелина Славкова.

Свързани статии (по етикет)

 • EXIT POLL: ГЕРБ печели евровота, БСП заема втората позиция

  ГЕРБ печели вота за избор на нови български евродепутати. Това сочат резултатите от exit poll-овете на социологическите агенции „Галъп” и „Тренд”.

  Според данните на „Галъп” за управляващата партия са гласували 30.5% от отишлите до урните. Социалистите са спечелили доверието на 25.4 на сто от гласувалите. Следват ДПС (12.8%), ВМРО (8.0%), „Демократична България” (6.5%), ВОЛЯ (3.5%), Десислава Иванчева (2%), АБВ (1.6%), „Атака” (1.6%), „Патриоти за Валери Симеонов” (1.4%), „Възраждане” (1%), , Ваня Григорова (0.4%) и други (5.6%).

  Резултатите от exit poll-а на „Тренд” също показват победа за ГЕРБ с 30.5%. БСП печели 23.5 на сто от гласовете.

  Следват ДПС (14.0%), ВМРО (7.5%), „Демократична България” (6.5%), ВОЛЯ (3.7%), Десислава Иванчева (1.6%), „Възраждане” (1.6%), АБВ (1.5%), „Атака” (1.2%), „Патриоти за Валери Симеонов” (1.2%), Ваня Григорова (0.6%) и други (6.4%).

 • Тренд: Близо 60% от българите посочват, че имат положително отношение към папа Франциск

  "12% от българите се определят за атеисти", посочват от „Тренд“

 • "Тренд": БСП повежда на ГЕРБ-СДС с 0,8%

  "Апартаментгейт" е ударил тежко управляващата партия

Оставете коментар