Понеделник, 18 Март 2019
Понеделник, 18 Март 2019
Социологът Евелина Славкова: Никой не се ориентира какво отпадна и какво не в пакета "Макрон"

Социологът Евелина Славкова: Никой не се ориентира какво отпадна и какво не в пакета "Макрон"

Протестът  в Брюксел е знаков за България. Големият проблем на гласуването на пакета "Макрон", е че никой не се ориентира какво отпадна и какво не. Ще наблюдаваме  следващите месеци "тупкане на топката", като промяната на пакет „Мобилност” ще се очаква от следващия Европарламент. Така българския транспорт е в много неизгодна позиция. Това заяви социологът от ТРЕНД Евелина Славкова в сутрешния блок на БНТ.

"Вчера не бяха гласувани мерките за заплащане и почивките на шофьорите. Целта на политиците е да се извадят дивиденти от ситуацията. Ситуацията вкара малък ресурс на доверие спрямо политиците ни", каза още по темата политологът Страхил Делийски. 
"Екзотика е единодушието между бизнеса, политиците, синдикатите. Свръхопростяването на проблема от типа "Европа иска да ни вземе бизнеса" ни пречи на сериозните разговори", допълни Делийски.

"Винаги когато говорим за избори, си задаваме въпроса дали ще има нови политически играчи. Винаги е интересно кой ще се появи на сцената. Смятам, че няма да има такива за евроизборите обаче", прогнозира Евелина Славкова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар